Favicon
Kleurhuys
Uit voorraad leverbaar
Kleurhuys
Showroom in Sliedrecht
Kleurhuys
Kleur- en verfadvies

Bij aankoop van minimaal € 100,- aan Pure&Original Fresco kalkverf of Betonlook.nl kalkverf ontvang je een blokkwast t.w.v. € 26,- cadeau!

Een kijkje in de geschiedenis van kleur en interieur

Een kijkje in de geschiedenis van kleur en interieur

Kleurhuys

Wanneer we duiken in de geschiedenis van de interieurkleuren begint het leuk te worden in de jaren 20. Na de Eerste Wereldoorlog volgde De Art Deco tijd, een tijd van overvloed aan kleur, spiegels en veel verschillende printen. De jaren 30 tot 40 gingen iets minder snel, de inrichting was praktisch en functioneel. Later in de jaren 40 werd het grijs van de muren vervangen door bijvoorbeeld gezellige warmrode muren.

De zoete pasteltinten zoals roze, geel en mintgroen brachten in het interieur vrolijkheid in de jaren 50. We kennen ze allemaal de films met de zwierige petticoatrokken in de Amerikaanse diners. Ik wordt er blij van! Lets Rock’ n Roll. Ik vind het fascinerend te zien dat vrijwel ieder decennium een trend helemaal om kan slaan. De rustige 60 jaren volgde, brachten rust en eenvoud.

De jaren 70 kennen we allemaal, de Hippies met hun vrije levensmotto drukte een grote stempel op de mode maar zeker ook op het interieur. Wie van mijn leeftijd had het niet? Het mosgroene retro behang met oranje deurposten, ik was de koning te rijk met mijn hippe slaapkamer.

De uitbundige Seventies werden opgevolgd door de moderne jaren 80, gezondheid en succes stonden hoog aan het lijstje. Ken je ze nog? Die strakke lijven in de mooie aerobicspakjes, paars en groen? Deze kleuren werden de trend en hier kon ik toch ook echt niet in achterblijven. Mijn tienerkamer moest eraan geloven.

De jaren 90 waren net zo grillig als de muzikale hits, het ging alle kanten op. In het interieur kon je alles tegenkomen. Grenen, riet, lederen banken maar vooral behang op de wanden!

Na het Millennium kwam het land in een recessie en deden we een stapje terug. De interieurkleuren werden rustiger zodat je er in lengte van dagen mee kan doen. Nog steeds zijn de grijstinten en zachte beige tinten veel gekozen. Langzamerhand durven we weer wat kleur te kiezen.  In de showroom geven we vaak het advies om een wand als leuke blikvanger te kiezen. Een combinatie van een vrolijke trendkleur zoals Honey Glow of Chalky Coral van Pure & Original met een rustige tint ernaast zoals bij de laatste bijvoorbeeld Calm.

Maar wat denk je van een echte blikvanger met de luxe muurverven van San Marco? In onze showroom zijn alle producten te zien. Kom eens langs en breng Kleur (in je) Huys!